Voor 18:00 besteld, morgen in huis
Écht de aller laagste prijs!
2 jaar garantie, ook op accu
Gratis verzending NL en BE
Kies voor duurzaam
9.1

Met onderstaande tips geniet je optimaal van je smartphone

Met onderstaande tips geniet je optimaal van je smartphone
Leer de beste tips voor effectief smartphonegebruik en -onderhoud met onze praktische gids, vol essentiële informatie voor een optimale ervaring.

Veel problemen zijn te repareren 

Je smartphone heeft veel onderdelen en er kan altijd iets kapotgaan. Ben je woonachtig in Pijnacker en zit er bijvoorbeeld een barst in je scherm, werkt een knop niet meer of laadt je telefoon niet meer goed op? Onderzoek dan eerst of je die problemen zelf kunt oplossen. Op internet staan bruikbare tips die soms werken. Lukt het je niet zelf?

Dan kun je de experts van Gefixt.nl inschakelen voor je telefoon repareren in Pijnacker. Zij weten je smartphone vaak tegen een goede prijs te repareren. In de meeste gevallen is repareren altijd goedkoper dan een nieuwe aankopen. Dat is goed voor je beurs en het milieu! 

Het belang van een goede batterij

De batterij is natuurlijk het fundament van je smartphone. Je hebt echter niet altijd de mogelijkheid om je batterij op te laden, dus hoe langer deze meegaat hoe beter dit is. 

Om die reden is het ook relevant om goed voor je batterij te zorgen. Een goede tip: laat je telefoon nooit helemaal leeglopen. In smartphones zitten namelijk Li-ion batterijen en het is gebleken dat volledige ontlading zeer slecht is voor de kwaliteit van de batterij. 

Andere tip: Nederland kent steeds warmere zomers en je weet vast dat het niet goed is om je telefoon in de zon te laten liggen. Dit is niet alleen slecht voor alle apparatuur in de smartphone, maar ook voor de batterij. Om die reden is het belangrijk om warme plekken te vermijden. Leg je telefoon bijvoorbeeld niet op de vensterbank, wanneer de zon schijnt. 

Laatste tip: misschien heb je om een of andere reden je smartphone een lange tijd niet nodig. Als je de batterij dan goed wilt houden, dan is het verstandig om deze ongeveer halfvol te laden en op een koele plek te bewaren, want dan verliest je smartphone minder batterijcapaciteit. 

Energiezuinige instellingen

Je smartphone gaat ook langer mee wanneer je de energiezuinige instellingen optimaal weet te benutten. De meeste mensen hebben de helderheid bijvoorbeeld veel te hoog staan. Dat is niet alleen slecht voor de ogen, maar ook voor de capaciteit van je batterij. Stel ook automatisch vergrendeling na een periode van inactiviteit in.